شماره تماس : 58925000-021

آماده سازی سونا خشک

بازدید: 5,178 بازدید
آماده سازی سونای خشک
Rate this post

آماده سازی سونا خشک ، شامل تمیز کردن اتاق سونا و تجهیزات سونا که در داخل اتاق مورد استفاده قرار می گیرد، می باشد. تجهیزات اتاق سونای خشک شامل هیتر سونا خشک و سنگ هیتر می باشد. همانند تجهیزات استخر که نیاز به نگهداری و آماده سازی دارند، این لوازم نیز نیاز به نگهداری و آماده سازی دارند. استفاده از سونا سالیان سال در بین مردم در سراسر جهان رواج داشته و دارد. مردم فنلاند اولین موسسان سونا در جهان می باشند. آنها در خانه هایشان اتاقک هایی را در حیاط یا داخل خانه یا در زیر پلکان خانه هایشان درست کردند و با ایجاد دمای بالا در این اتاق ها از این اتاق ها برای سلامتی بدن و روان و روح و آرامش ذهنی و از بین بردن خستگی روزانه استفاده می کردند. اما استفاده از سونا دارای مراحلی می باشد و نمی توان بدون طی کردن این مراحل از سونا استفاده نمود. در زیر این مراحل را معرفی کرده و نحوه استفاده از سونا نیز در ادامه آمده است.

مراحل آماده سازی سونا خشک

قبل از آنکه سونا فعالیت خود را آغاز کند باید مراحل مختلفی انجام شود.مراحل آماده سازی سونا خشک عبارتند از:

  1. تمیز کردن فضای داخل سونا
  2. آماده کردن سنگ های گرمکن
  3. روشن کردن گرمکن
  4. فرآوری چوب های داخل اتاق سونا

تمیز کردن فضای داخل سونا

نخستین مرحله آماده سازی سونای خشک،تمیز کردن داخل اتاق و تمامی اجزای آن است. برای پاک کردن گرد و غبار می توان از یک پارچه نمدار استفاده کرد.

آماده کردن سنگ های گرمکن

دومین مرحله آماده سازی سونا خشک این است که سنگ های گرمکن را  تمیز و کاملا خشک کرد. اگر سنگ های گرمکن بیش از اندازه به یکدیگر فشرده باشند، جریان هوا میان آنها محدود می شود. در این حالت احتمال گرم شدن بیش از حد گرمکن به دلیل نداشتن راه فرار برای گرمای تولید شده افزایش می یابد. در  این صورت علاوه بر اینکه سونا به خوبی گرم نمی شود،احتمال فعال شدن کلید حد بالا نیز بسیار زیاد خواهد بود . در صورتی که این مشکل به وجود بیاید،تا زمان سرد شدن گرمکن و سنگها باید صبر کرد و مجددا آنها را در وضعیت مناسبی قرار داد.

روشن کردن گرمکن

در این مرحله گرمکن را برای مدت زمان تقریبا بیست دقیقه روشن می کنیم.

فرآوری چوب های داخل اتاق سونا

در مرحله فرآوری چوب ها،گرمکن باید به مدت یک ساعت در حداکثر دمای ممکن بسته بودن در ورودی سونا گرم شود. در این زمان از سونا نباید استفاده کرد. پس از گذشت این مدت زمان،یک لیتر آب روی سنگها به آرامی ریخته می شود تا آب به محض برخورد با سنگها بخار شود و روی زمین نریزد. گاهی اوقات برخی از سنگها در این مرحله به علت سرد و گرم شدن ناگهانی ترک برداشته یا خرد می شوند که باید تعویض شود.

 

آماده سازی سونای خشک

مراحل استفاده از سونا

هر شخص می تواند متناسب با فیزیک بدن خود و شرایط موجود تصمیم درستی را برای استفاده هر چه بهتر از سونا بگیرد. تفاوت بین سونای مجهز به گرمکن معمولی و گرمکن مادون قرمز این است که با استفاده از گرمکن های مادون قرمز نمی توان بخار تولید کرد. استفاد کنندگان از سونا بهتر است مراحل زیر را به ترتیب برای انجام سونا انجام دهند:

  • قبل از ورود به اتاق سونا تمام زیورآلات و وسایل جانبی دیگر را جدا نموده و برای پاک کردن چربی،آلودگی،وسایل آرایشی و بهداشتی از روی پوست خود دوش بگیرید.
  • بعد از ورود به سونا ابتدا روی سکوی اول قرار بگیرید تا بدن گرم شود و منافذ پوست باز شود.
  • در ابتدا ممکن است هوای داخل سونا خشک و سوزان به نظر برسد.در چنین شرایطی با ریختن کمی آب روی سنگ گرمکن رطوبت هوا را متعادل می کنیم. با این کار دمای داخل سونا کمی گرمتر به نظر می رسد اما از خشکی آن کاسته می شود.
  • در صورت استفاده از گرمکن های مادون قرمز نمی توان به این شیوه عمل کرد.
  • در سونای خشک هم باید رطوبت کافی در فضای داخل سونا وجود داشته باشد. در غیر این صورت هوای گرم و خشک موجب صدمه دیدن ریه، پوست و چشم خواهد شد. بنابراین تنظیم رطوبت نسبی هوا در سونای خشک از طریق آبی که بر روی سنگ های داغ ریخته می شود صورت می پذیرد.
  • در داخل سونا می توان حرکات ملایم ورزشی را انجام داد. انجام عمل ورزشی در داخل سونا به دلیل فشاری که به قلب وارد می شود،اصلا توصیه نمی شود.

زمان آماده سازی سونا خشک ، در سونای خشک دمای ۸۰ درجه سانتیگراد برای کودکان مناسب است البته در صورت لزوم می توان دما را باز هم افزایش داد. این دما در صورتی قابل حصول خواهد بود که از گرمکن های معمولی استفاده شود. زیرا دمای کارکرد گرمکن های مادون قرمز کمی پایین تر است. در صورتی که تمایل دارید در معرض گرمای بیشتری باشید می توانید از سکوهای ردیف بالا استفاده کنید. پس از گذشت ۱۰ الی ۲۰ دقیقه اگر احساس گرمای بیش از حد کردید،از سونا خارج شوید و دوش بگیرید. به این منظور می توان مدتی شنا کرد یا حتی از حوضچه آبسرد استفاده کرد.

افرادی که دچار ناراحتی های قلبی یا تنفسی هستند باید از ایجاد شوک شدید دمایی به بدن خودداری کنند. برای کاهش دمای بدن و جبران آب از دست رفته می توان از انواع نوشیدنی های خنک استفاده کرد. در هر جلسه سونای بیست دقیقه ای بدن تقریبا یک لیتر آب از دست می دهد. بنابراین پس از سونا آب و یا آبمیوه خنک بنوشید تا آب از دست رفته بدنتان جبران شود.

تصور غلطی که در ذهن بعضی وجود دارد آن است که استفاده از سونا صرفا برای کاهش وزن است. در حالی که چنین مساله ای به کلی غلط است. زیرا با سونا به طور موقت با دفع مایعات وزن بدن کاهش می یابد. اما با مصرف آب و نوشیدنی های دیگر به سرعت به حالت اولیه خود بر می گردد. البته نشستن افراد در سونا در مقایسه با نشستن در محیطی معمولی مقدار کالری مصرفی بدن را افزایش می دهد. به طور کلی هر جلسه سونای بیست الی سی دقیقه ای باعث سوخت ۳۰۰ تا ۵۰۰ کالری می شود.

با این وجود استفاده از سونا بیشتر برای افزایش تعریق و دفع سموم بدن است. پس از سرد شدن بدن دوباره به سونا بازگردید. در این مرحله پس از گرم شدن دوباره بدن می توان برای بهبود وضعیت گردش خون بدن را ماساژ داد. پس از این مرحله در صورت احساس گرمای بیش از حد از سونا خارج شده و دوش بگیرید. فرایند سرد و گرم کردن بدن را می توانید تا جایی که تمایل دارید ادامه دهید. البته توصیه اکثر پزشکان و متخصصان آن است که در هر جلسه بیش از سه تا چهار بار مراحل گرم کردن ،سرد کردن و استراحت را تکرار نکنید. ولی معمولا اکثر افراد با دو یا سه بار تکرار مراحل فوق به نتیجه مطلوب می رسند. در مرحله آخر پیش از آنکه دوش گرفته و لباس های خود را به تن کنید به اندازه کافی صبر کنید تا گرما از بدن خارج شود.

بایدها و نبایدهای سونای خشک

نکات ایمنی که باید در هنگام استفاده از سونا رعایت شود :

  • تابلو برق اصلی اتاق سونا باید در محلی خشک و دور از قسمت داخلی آن نصب شود.سیم کشی تجهیزات الکتریکی تنها باید توسط افراد مجرب انجام گیرد.
  • تمامی تجهیزات الکتریکی معیوب نیز باید بلافاصله تعویض شود.
  • در صورتی که سونا در مکان های مرطوب استخر قرار گرفته باشد تمامی تجهیزات الکتریکی باید مجهز به رله عیب اتصال زمین باشند.
  • پیش از تنظیم تجهیزات الکتریکی سونا حتما دست های خود را خشک کنید.
  • در هنگام رعد و برق از سوناهایی که در فضای باز ساخته شده استفاده نکنید.
  • دور تا دور گرمکن سونا باید با نرده های محافظ یا موانع فیزیکی پوشیده باشد.همچنین تحت هیچ شرایطی نباید مواد قابل اشتعال را در داخل گرمکن قرار داد.
  • در، سونا به منظور جلوگیری از به دام افتادن افراد در صورت بروز حادثه در ورود و خروج نباید هیچ قفلی داشته باشد بلکه صرفا با فشار دادن باید باز و بسته شود.
  • استفاده کودکان از سونا تنها باید با نظارت والدین آنها انجام گیرد.ضمن آنکه استفاده کودکان زیر ۵ سال از سونا به دلیل عدم رشد کامل غدد لنفاوی بدن توصیه نمی شود.
  • خانم های باردار بدون مشورت پزشک نباید از سونا استفاده کنند. این افراد حتی پس از مشورت با پزشک نیز باید محدوده دمای دقیقی که قادر به استفاده از آن هستند را جویا شوند چرا که دمای بیش از حد اتاق سونا گاهی ممکن است موجب آسیب دیدن جنین شود.
  • به منظور جلوگیری از گرم شدن بیش از حد بدن و ایجاد احساس گرمازدگی بهتر است بلافاصله پس از ورزش های سنگین از سونا استفاده نکنید. توصیه اکثر پزشکان این است که ورزشکاران پیش از ورود به سونا باید کمی صبر کنند تا بدن آنها کاملا سرد شده و به وضعیت عادی باز گردد و سپس از سونا استفاده کنند.
  • پس از ن.شیدن، قهوه نوشابه های گاز دار و داروها از سونا استفاده نکنید.همچنین داروهایی که بر فشار خون یا ضربان قلب تاثیر می گذارند موجب تپش قلب می شوند که با ورود به سونا موجب فشار آمدن به قلب می شود.
  • افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی،ریوی فشار خون بالا یا پایین،مشکلات تنفسی یا دیابت هستند باید پس از مشاوره با پزشک متخصص اقدام به استفاده از سونا کنند.
  • در صورتی که افراد در داخل سونا احساس گیجی ،سردرد یا خواب آلودگی کنند باید بلافاصله از سونا خارج شوند. ماندن بیش از حد در سونا می تواند موجب گرم شدن بیش از حد و ایجاد تب در بدن شود. این وضعیت معمولا هنگامی پیش می آید که دمای داخل بدن چند درجه ای از محدوده متداول فراتر می رود.در موارد حاد ممکن است فرد دچار بیهوشی شود و حتی قادر به خارج شدن از سونا نیز نباشد.
  • هیچگاه از سونا برای چرت زدن یا خوابیدن استفاده نکنید.
  • استفاده بیش از حد از سونا می تواند موجب گرما زدگی یا تب مصنوعی شدید در افرد شود.

 

آماده سازی سونای خشک

نگهداری از سونا

شرایط نگهداری از سونا بسیار ساده تر از استخر و جکوزی است، زیرا در سونا با حداقل تجهیزات مکانیکی و الکتریکی رو به رو هستیم. تنها قسمت سونا که نیاز به تعمیر و نگهداری متوالی دارد،گرمکن آن است. کنترل محیطی در سونای خشک بسیار ساده تر انجام می گیرد. سطح زیر اتاق سونا،کف بتنی یا سرامیکی و خطوط اتصال باید کاملا آب بند باشد. کف سونا هر چند وقت یک بار به خوبی تمیز و جارو شود. دوره زمانی برای تمیز کردن داخل اتاق سونا با توجه به تعداد نفراتی که از آن استفاده می کنند،متفاوت خواهد بود. اگر کف زیر اتاق سونا بتنی یا سرامیکی باشد،چوب های کف را برداشته و زیر آنها را با مواد تمیز کننده به خوبی بشویید و پس از خشک شدن کف ردیف های چوبی را مجددا در محل خود قرار دهید. برای تمیز کردن دیوارها و سکوها می توان از آب و صابون استفاده کرد،که برای از بین بردن بسیاری از آلودگی های متداول کافی است. استفاده از تمیز کننده های اسیدی یا آمونیاک موجب آسیب به سطح چوب و تغییر رنگ آن می شود. هرگز برای تمیز کردن سونای خشک از شیلنگ آب استفاده نکنید. در ورودی سونا از یک تکه حصیر یا پادری استفاده نمایید تا افراد قبل از ورود به سونا کف پای خود را خشک کنند.تا آلودگی کمتری به داخل سونا وارد شود که مدت زمان بیشتری تمیز باقی می ماند.

روی سکوها حوله قرار دهید تا فرد بر روی  آن بنشیند تا عرق بدن بر روی سکوها نریزد. پهن کردن حوله بر روی سکوها محل راحت تری را برای نشستن شناگران فراهم می کند. هنگام ریختن آب بر روی سکوها به آرامی آب را بریزید.در غیر اینصورت مقداری آب که بخار نشده بر روی زمین می ریزد و در این صورت باید قسمتی که آب زیاد ریخته چوب را برداشت. برای تمیز کردن سنگها ابتدا باید صبر کرد تا سرد شوند. سپس با استفاده از محلول آب و صابون و اسفنج سنگها را تمیز کرد. در نهایت پس از خشک شدن سنگها باید آنها را در محل اولیه قرار داد.

سخن پایانی

می توان گفت، استفاده از سونا برای سلامتی بدن، چه از لحاظ روحی و چه از لحاظ جسمی بسیار مفید است. پاکسازی پوست بدن، گردش خون بهتر، آرامش روح و روان، اکسیژن رسانی بهتر به ریه ها، تنفس بهتر، ریلکس تر شدن همگی از مزایایی است که سونا خشک برای بدن دارد. تعریق سبب دفع سموم از بدن می شود و همچنین تعریق دارای مواد معدنی و مغذی می باشد که برای سطح پوست عالی است. ساخت و طراحی و آماده سازی سونا خشک بسیار آسانتر و ساده تر از استخر می باشد و تجهیزات مورد نیاز آن نیز بسیار کمتر از استخر می باشد. زمان آماده سازی و ساخت سونا کوتاه است.

ساینا تصفیه آریا ، مفتخر است با بهره گیری از تجربیات ارزشمند و موفق در دو دهه گذشته و با دراختیار داشتن پرسنل با تجربه و مجرب و با رعایت استانداردهای کیفی با شتابی بیشتر از گذشته، جایگاه خود را در زمینه واردات و فروش تجهیزات استخر و سونا و جکوزی در کشور ارتقا دهد. در همین راستا با هدف ارائه خدمات فروش و پس از فروش متناسب با نیاز مشتری اقدام به معرفی و ارائه محصولات ممتاز و با کیفیت به مشتریان گرامی نموده است. برای خرید و استعلام قیمت با شماره 58925000-021 تماس بگیرید و یا به سایت digipoolmarket.com مراجعه نمائید.

 

0/5 (0 نظر)
دسته بندی آموزش
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت