شماره تماس : 58925000-021

پمپ چیست؟

بازدید: 1,341 بازدید
پمپ
Rate this post

پمپ دستگاهی است که مایع را از یک مکان به مکان دیگری می برد. هنگامی که از پمپ استفاده می کنید، آب یا گاز را پمپاژ می کنید. از جمله مکان هایی که از پمپ استفاده می شود، می توان به سیستم تصفیه آب استخر اشاره کرد. پمپ استخر آب را به گردش درآورده و باعث می شود تا مواد شیمیایی در آب به طور یکنواخت پراکنده شود و همچنین آب را از استخر مکش کرده و به سمت فیلتر استخر هدایت می کند.

عملکر پمپ چگونه است ؟

پمپ وسیله ای جهت جابه جایی سیالات ، از مناطق کم فشار به مناطق پرفشار است. پمپ ها برای انجام جابه جایی از عمل مکانیکی استفاده می کنند، که معمولاً از انرژی الکتریکی به انرژی هیدرولیکی تبدیل می شود. پمپ یک دستگاه هیدرولیک است که سیالات را از سطوح پایین به بالا می برد.یک پمپ عملکردی مشابه کمپرسور دارد. تفاوت اصلی آنها در استفاده از سیالات کاری متفاوت است. پمپ یک دستگاه مکانیکی است که برای انتقال آب از سطح کم فشار به سطح پرفشار استفاده می شود. اساساً پمپ جریان انرژی را از مکانیکی به سیال تغییر می دهد. این فرآیند را می توان در تجهیزات سنگین که به مکش کم و فشار تخلیه بالا نیاز دارد مشاهده کرد. به دلیل نیروی کم در قسمت مکش پمپ، مایع از عمق معینی جذب می‌شود، در حالی که در سمت خروجی پمپ با نیروی زیاد، مایع را تا رسیدن به ارتفاع مطلوب هدایت می‌کند.

پمپ ها با ایجاد خلاء کار می کنند که در آن فشار هوای محیط را به مایع وارد می کند. همه پمپ ها با ایجاد مناطق کم فشار کار می کنند. در پمپ گریز از مرکز، نیروی گریز از مرکز آب را به سمت بیرون پروانه شتاب می دهد و فشار کم را در مرکز پروانه ایجاد می کند. در پمپ های رفت و برگشتی، حرکت پیستون خلاء ایجاد می کند. در پمپ‌های دنده‌ای یا لوب‌پمپ‌ها، با جدا شدن دندانه‌ها یا لوب‌ها، خلاء ایجاد می‌شود. اختلاف فشار باعث ایجاد مکش می شود. یک مایع تحت فشار بالاتر به ناحیه ای با فشار کمتر حرکت می کند.

انواع پمپ آب

انواع مختلفی از پمپ ها در بازار موجود است. پمپ حرکت و جابه جایی آب و سایر سیالات را ساده می کند و آنها را در انواع سازه ها مانند ساختمان، استخر، مناطق صنعتی، تجاری و غیره می توان مشاهده کرد. پمپ های زیادی وجود دارد، اما بیشتر انواع آن را می توان به پمپ های گریز از مرکز و جابجایی مثبت طبقه بندی کرد. پمپ ها را می توان با توجه به روشی که برای حرکت سیال استفاده می کند به دو گروه عمده تقسیم کرد:

  • پمپ های داینامیک
  • پمپ های جابجایی

پمپ ها معمولاً با مکانیزم رفت و برگشتی یا چرخشی کار می کنند و انرژی مکانیکی لازم برای حرکت سیالات را برای آنها فراهم می کند. پمپ ها از طریق بسیاری از منابع انرژی، از جمله عملکرد دستی، الکتریسیته، موتورها یا نیروی باد کار می کنند و در اندازه های مختلف، از میکروسکوپی برای استفاده در کاربردهای پزشکی، استخر، خانگی تا پمپ های صنعتی بزرگ جهت پمپ آب و سایر سیالات موجود می باشند. پمپ ها همچنین می تواند در فرآیندهایی که نیاز به فشار هیدرولیک بالا دارند استفاده شود. به طور کلی، تجهیزات سنگین به فشار مکش کمتر و فشار تخلیه بالاتر نیاز دارند. فشار کم در سمت ورودی پمپ باعث بالا آمدن مایع از عمق خاصی می شود و فشار زیاد در سمت خروجی مایع را به سمت مورد نظر می راند.

انواع پمپ های دینامیک

پمپ های دینامیک به انواع مختلفی طبقه بندی می شوند که در زیر به برخی از آنها پرداخته می شود:

  • پمپ های گریز از مرکز
  • پمپ های گریز از مرکز عمودی
  • پمپ های گریز از مرکز افقی
  • پمپ های شناور
  • سیستم های هیدرانت آتش نشانی
  • در ادامه به بررسب اجمالی این پمپ ها می پردازیم.

پمپ های گریز از مرکز

این نوع پمپ ها، به دلیل عملکرد ساده و آسان خود ، بیشترین استفاده را دارند. کار بسیار ساده است. این پمپ قوی، کارآمد و نسبتاً ارزان است. هر زمان که پمپ در حال کار باشد، فشار سیال از ورودی پمپ به خروجی آن افزایش می یابد. تغییر فشار باعث حرکت آب یا مایع در سراسر سیستم می شود.

این نوع پمپ با انتقال نیروی مکانیکی از موتور الکتریکی به مایع در سرتاسر پروانه ، نیرو را افزایش می دهد. جریان مایع به مرکز پروانه وارد می شود و همراه با تیغه های آن از آن خارج می شود. قدرت گریز از مرکز بدین وسیله سرعت سیال را افزایش می دهد و همچنین انرژی مانند جنبشی را می توان به نیرو تغییر داد.

پمپ های گریز از مرکز عمودی

به پمپ های گریز از مرکز عمودی، پمپ های کنسولی نیز می گویند. این پمپ‌ها از یک شفت انحصاری استفاده می‌کنند و طرحی را حفظ می‌کنند که اجازه می‌دهد حجم در داخل گودال بیفتد زیرا یاتاقان‌ها خارج از گودال هستند. این حالت پمپ از هیچ ظرف پرکننده ای برای پوشاندن شفت استفاده نمی کند، اما در جای خود از یک بوش دریچه گاز استفاده می کند. واشر قطعات کاربرد رایج این نوع پمپ است.

پمپ های گریز از مرکز افقی

این نوع پمپ  شامل حداقل دو پروانه بیشتر است. این پمپ ها در خدمات پمپاژ مورد استفاده قرار می گیرند. هر مرحله اساساً یک پمپ تقسیم است. تمام فازها در یک پناهگاه مشابه قرار دارند و روی یک شفت مشابه نصب شده اند. روی یک محور افقی انفرادی، حداقل هشت مرحله اضافی را می توان نصب کرد.

پمپ های شناور

این پمپ ها به عنوان پمپ های طوفان، فاضلاب و سپتیک نیز نامیده می شوند. کاربردهای این پمپ ها عمدتاً شامل خدمات ساختمانی، کاربردهای خانگی، صنعتی، تجاری، روستایی، شهری و بازیافت آب باران می باشد. این پمپ ها برای جابجایی آب طوفان، آب زیرزمینی، فاضلاب، آب سیاه، آب خاکستری، آب باران، زباله های تجاری، مواد شیمیایی، آب چاه و مواد غذایی مناسب هستند.

کاربردهای این لوله ها عمدتاً در پروانه های مختلف مانند پمپ های بسته، کنترا بلوک، ورتکس، چند مرحله ای، تک کاناله، کاتر و در غیر این صورت آسیاب می باشد. برای کاربردهای مختلف، انتخاب گسترده ای در دسترس است که شامل جریان بالا، جریان کم، هد پایین، در غیر این صورت هد بالا است.

پمپ های جابجایی مثبت

پمپ های جابجایی مثبت به انواع مختلفی طبقه بندی می شوند اما برخی از آنها مانند پمپ های دیافراگمی، دنده ای، پریستالتیک، لوبی و پیستونی در زیر مورد بحث قرار می گیرند. اصل جابجایی مثبت در این پمپ ها اعمال می شود:

  • پمپ دیافراگم
  • پمپ دنده ای
  • پمپ شامل
  • پمپ لوبی دوار
  • پمپ پیستونی
  • پمپ حفره ای پیشرونده
  • پمپ پیچ
  • پمپ های پیستونی
  • پمپ طناب
  • پمپ پروانه ای انعطاف پذیر

پمپ های دیافراگمی

پمپ های دیافراگمی با نام پنوماتیک و پمپ های AODD نیز شناخته می شوند. کاربردهای این پمپ ها عمدتاً شامل کاربردهای مداوم مانند کارخانه های عمومی، صنعتی و معدنی می باشد. پمپ‌های AOD به‌ویژه در جاهایی استفاده می‌شوند که برق قابل دستیابی نباشد، در غیر این صورت در مناطق ناپایدار و قابل احتراق. از این پمپ ها برای انتقال مواد شیمیایی، تولید مواد غذایی، معادن زیرزمینی زغال سنگ و غیره نیز استفاده می شود.

این پمپ ها پمپ های پاسخگو هستند و شامل دو دیافراگم هستند که با هوای متراکم هدایت می شوند. بخش هوا توسط دریچه انتقال هوا را به طور متناوب به سمت دو دیافراگم اعمال می کند. که در آن هر دیافراگم شامل مجموعه ای از دریچه های توپ یا چک است.

پمپ های دنده ای

این پمپ ها نوعی پمپ جابجایی مثبت دوار هستند، به این معنی که برای هر چرخش مقدار پایداری مایع را وارد می کنند. این پمپ ها مایع را با ماشین آلات داخل و خارج از مش حرکت می دهند تا یک عمل پمپاژ غیر هیجان انگیز انجام دهند. این پمپ ها قادر به پمپاژ با نیروهای بالا و پیشی گرفتن در پمپاژ سیالات با ضخامت بالا هستند.

پمپ دنده ای حاوی هیچ دریچه ای برای ایجاد تلفات مانند اصطکاک و همچنین سرعت بالای پروانه نیست. بنابراین، این پمپ با مایعات غلیظ مانند سوخت و همچنین روغن های گریس سازگار است. این پمپ ها برای راندن مواد جامد و همچنین مایعات سخت مناسب نیستند.

پمپ های پریستالتیک

پمپ های پریستالتیک را پمپ های لوله ای نیز می نامند. این ها انواع پمپ های جابجایی مثبت هستند و کاربردهای این پمپ ها عمدتاً در فرآوری صنایع شیمیایی، مواد غذایی و پمپ آب است، که جریانی پایدار برای اندازه گیری و ترکیب ایجاد می کند و همچنین قادر به پمپاژ انواع مایعات مانند انواع مواد شیمیایی است.

پمپ های لوب

این پمپ ها ویژگی های مختلفی مانند راندمان بالا، مقاومت در برابر زنگ زدگی، کیفیت بهداشتی، قابلیت اطمینان و غیره را ارائه می دهند. عملکرد این پمپ ها می تواند مربوط به پمپ های دنده ای باشد، جدای از لوب هایی که به یکدیگر نزدیک نمی شوند. علاوه بر این، این پمپ ها دارای اتاق های پمپاژ برتر در مقایسه با پمپ های دنده ای هستند که به آنها امکان جابجایی دوغاب را می دهد. اینها با فولاد ضد زنگ و همچنین بسیار صیقلی ساخته شده اند.

پمپ های پیستونی

پمپ های پیستونی نوعی از پمپ های جابجایی مثبت هستند . این پمپ ها اغلب در آبیاری مورد استفاده قرار می گیرند، سناریوهایی که نیاز به فشار بالا و قابل اعتماد و سیستم های تحویل برای انتقال شکلات، شیرینی، رنگ و غیره دارند. این نوع پمپ ها در انواع مختلف ساختمان ها به عنوان پمپ آب برای آسان تر کردن حرکت مواد مایع استفاده می شوند.

پمپ پیچ

پمپ پیچی نوع پیچیده‌تری از پمپ دوار است که از دو یا سه پیچ با رزوه‌های مخالف استفاده می‌کند، مثلاً یک پیچ در جهت عقربه‌های ساعت و دیگری در خلاف جهت عقربه‌های ساعت می‌چرخد. پیچ ها روی شفت های موازی نصب می شوند که دارای چرخ دنده هایی هستند که مشبک می شوند تا محورها به هم بچرخند و همه چیز در جای خود بماند. پیچ ها شفت ها را روشن می کنند و سیال را از پمپ عبور می دهند. مانند سایر انواع پمپ های دوار، فاصله بین قطعات متحرک و بدنه پمپ حداقل است.

پمپ های پلانجر

پمپ های پیستونی پمپ های رفت و برگشتی با جابجایی مثبت هستند. اینها از یک سیلندر با یک پیستون رفت و برگشتی تشکیل شده اند. دریچه های مکش و تخلیه در سر سیلندر نصب می شوند. در حرکت مکش، پیستون جمع می‌شود و دریچه‌های مکش باز می‌شوند و باعث مکش سیال به داخل سیلندر می‌شوند. در حرکت رو به جلو، پیستون مایع را از دریچه تخلیه خارج می کند. با وجود تنها یک سیلندر در پمپ های پلانجر، جریان سیال بین حداکثر جریان زمانی که پیستون در موقعیت های میانی حرکت می کند و جریان صفر زمانی که پیستون در موقعیت های انتهایی قرار دارد، تغییر می کند. وقتی سیال در سیستم لوله کشی شتاب می گیرد، انرژی زیادی هدر می رود. لرزش و صدای آب ممکن است یک مشکل جدی باشد. به طور کلی، مشکلات با استفاده از دو یا چند سیلندر که با یکدیگر کار نمی کنند، جبران می شود.

پمپ های ضربه ای

پمپ های ضربه ای از فشار ایجاد شده توسط گاز (معمولاً هوا) استفاده می کنند. در برخی از پمپ های ضربه ای، گاز محبوس شده در مایع (معمولاً آب)، آزاد می شود و در جایی در پمپ جمع می شود و فشاری ایجاد می کند که می تواند بخشی از مایع را به سمت بالا فشار دهد. پمپ های ضربه ای معمولی عبارتند از:

  • پمپ های رم هیدرولیک : انرژی جنبشی منبع آب کم هد به طور موقت در یک انباشته هیدرولیکی حباب هوا ذخیره می شود، سپس برای هدایت آب به هد بالاتر استفاده می شود.
  • پمپ های پالسر: با منابع طبیعی، فقط با انرژی جنبشی کار می کنند.
  • پمپ های ایرلیفت : با هوای وارد شده به لوله کار می کنند که وقتی حباب ها به سمت بالا حرکت می کنند، آب را به سمت بالا هل می دهد.

به جای چرخه تجمع و رهاسازی گاز، فشار را می توان با سوزاندن هیدروکربن ها ایجاد کرد. چنین پمپ های احتراق محور مستقیماً ضربه را از یک رویداد احتراق از طریق غشای محرک به سیال پمپ منتقل می کنند. به منظور امکان انتقال مستقیم، پمپ باید تقریباً به طور کامل از الاستومر (به عنوان مثال، لاستیک سیلیکونی) ساخته شود. از این رو، احتراق باعث انبساط غشا می شود و در نتیجه سیال را از محفظه پمپاژ مجاور پمپ می کند.

مزایا و معایب پمپ آب

امروزه از پمپ برای آبیاری، تامین آب، تامین بنزین، سیستم های تهویه مطبوع، تبرید (معمولاً کمپرسور)، جابجایی شیمیایی، جابجایی فاضلاب، کنترل سیل، تصفیه استخر و غیره استفاده می شود. پمپ های مکانیکی در طیف گسترده ای از کاربردها مانند پمپ آب از چاه ها، فیلتر آکواریوم، فیلتر حوضچه ها و هوادهی، در صنعت خودرو برای خنک کننده آب و تزریق سوخت، در صنعت انرژی برای پمپاژ نفت و گاز طبیعی یا برای راه اندازی برج های خنک کننده ، به عنوان پمپ استخر در سیستم تصفیه آب و سایر اجزای سیستم های گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع کاربرد دارد و مزایا و معایب پمپ عبارتند از :

برخی از مزایای پمپ عبارتند از:

  • از آنجایی که آب بندی درایو وجود ندارد، بنابراین نشتی در پمپ وجود ندارد.
  • تلفات اصطکاکی بسیار کمتری وجود دارد.
  • ساخت پمپ ساده است.
  • تقریبا بدون سر و صدا
  • حداقل سایش در مقایسه با سایرین

برخی از معایب پمپ عبارتند از:

  • ایجاد کاویتاسیون
  • خوردگی
  • نمی تواند با سرعت بالا کار کند

کلام آخر

مهم است که یک پمپ از مواد مقاوم در برابر آب و هوا انتخاب کنید. تخلیه کل هد یا حداکثر توان پمپ برای اطمینان از اینکه برای کاربرد خاص کافی است. ساینا تصفیه آریا ، مفتخر است با بهره گیری از تجربیات ارزشمند و موفق در دو دهه گذشته و با دراختیار داشتن پرسنل با تجربه و مجرب و با رعایت استانداردهای کیفی با شتابی بیشتر از گذشته، جایگاه خود را در زمینه واردات و فروش تجهیزات استخر و سونا و جکوزی در کشور ارتقا دهد. در همین راستا با هدف ارائه خدمات فروش و پس از فروش متناسب با نیاز مشتری اقدام به معرفی و ارائه محصولات ممتاز و با کیفیت به مشتریان گرامی نموده است. برای خرید و استعلام قیمت با شماره 58925000-021 تماس بگیرید و یا به سایت digipoolmarket.com مراجعه نمائید.

0/5 (0 نظر)
دسته بندی مقالات
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت